Grunnoppskrift cupcakes

2 egg
1.5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
2 dl melk
evt revet skall av 1 sitron. (sløyfer dette når jeg lager sjokolademuffins)
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/8 ts salt

Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melken og evt. sitronskall.
Bland mel, bakepulver og salt og ror det i eggedosisen, litt etter litt. Sett store muffinsformer på stekeplate eller muffinsplate og fyll formene 3/4 fulle.
Stek kakene midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter for store kaker og ved 225 grader i ca 10 minutter for små kaker til de er gylne. Avkjøl kakene på rist før du har på toppingen.

Tips til variasjoner:

Sjokoladecupcakes:
Ha i 100g grovhakket sjokolade. (jeg foretrekker den mørke typen).
evt. 1 ss kakao for å få mørkere farge på kakene.

Gulrotcupcakes:
1/2 dl grovt revne gulrøtter
1 dl rosiner
1.5 ts kanel
0.5 ts revet muskatnøtt

Blåbærcupcakes:
200 g frosne bær
evt 1 ts med vaniljesukker – syns det er godt med ekstra vaniljesmak på blåbærcupcakes!
Denne oppskriften er henten fra et ukeblad og har vært vellykket de gangene jeg har prøvd den:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: